Alle artikler

3 tips til hvordan får man naturen mere ind i sit liv?

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 

 

Skov, Landskab, Sol, Træer, Natur, Træ, Lys, Silhuet

 

3 tips til hvordan får man naturen mere ind i sit liv? 

 

 Overskriften ” hvordan får man naturen mere ind i sit liv” får mig til at tænke på de gamle indianere, samerne i Nordsverige eller Finland, der lever ude i naturen med deres hundeslæder eller enlige der har valgt at sige farvel til samfundet og har trukket sig tilbage for at leve ude i skoven både i Danmark og i Sverige. Men det betyder ikke at være så ekstremt, at leve mere i naturens rytme og årstider, tænker jeg. Vi har hidtil kørt derudaf i Danmark i det samme høje tempo, lige meget om det er forår, sommer, efterår eller vinter og lige godt, hvilken dag det er på måneden. Som kvinde er der forskellige tidspunkter i den kvindelige cyklus hvor man har brug for at trække sig lidt tilbage, men mere om det en anden gang. Det generelle arbejdsliv er fra mandag til fredag, måske har man lidt tidligere fri om fredagen og så weekend, hvor de fleste har fri. Men er det vores naturlige grund essens vi nærer ved at arbejde og være så meget på hele tiden? Kvinder f.eks. har brug for at trække sig lidt tilbage ind imellem for at lytte mere indad og til sin intuition. Det tror jeg nu også gælder mænd, men nogle mænd er vant til at arbejde måske mere end 60 timer om ugen, så de er slet ikke vant til at mærke sig selv eller lytte til kroppen.

 

Vi har som samfund bevæget os meget væk fra naturen og kørt i overhalingsbanen i mange år. Det har næsten været prestigemæssigt hvis man arbejder rigtig meget. En kvinde der er hjemmegående har sikkert mødt forskellige holdninger til hendes levemåde i ro og nærvær sammen med sine børn. Men det lader til at der er ved at være et skifte i samfundet, hvor flere og flere vælger mere tid sammen med deres børn og hjemmekontor er også blevet populær som aldrig før. Men i vores almindelig hverdag, og hvor du nødvendigvis ikke har naturen lige i baghaven, hvordan lytter man så mere indad og lever mere i harmoni med naturen. Jeg vil nedenfor komme med et par bud.

 

 

 

 

 

# 1

 

Vær opmærksom på årstiden, er det forår f.eks.? så begynder naturen lige så stille at vågne efter vinteren. Vinteren er en tid hvor kraften/energien går ned i jorden og bliver frosset til mange gange. Det gør at vi mennesker har brug for mere indadvendt tid i mørket og måske med et par stearinlys, det bliver tidligere mørkt. Mange mennesker bryder sig ikke så meget om mørket om vinteren, men mørket gør faktisk noget godt for os, da vi får tid til at være mere indadvendte og vi får tid til at skabe nye ting i mørket, tænk på en graviditet, hvor spædbarnet ligger trygt i mørket i 9 måneder og udvikler sig og bliver modent. På samme måde sker der en udvikling eller en modning inden i dig om vinteren, selvom du føler dig som en bjørn der sover i dvale. Nu er foråret på vej i Danmark og kraften er på vej op af jorden, vi ser de små påskeliljer og anemoner spire frem og knopper på træerne. Men lige nu er vi presset pga. Covid 19 – men naturen står jo ikke stille, selvom det nogen gange kan føles sådan, så sker der hele tiden noget i naturen, vejret skifter, marken og træerne bliver grønnere osv. Det er meget tankevækkende, måske betyder det også, at der sker en udvikling og en modning inden i dig, selvom du er i isolation derhjemme. Så punkt 1 handler om at lytte til naturen og i den pågældende årstid.  

 

 

 

# 2

 

Punkt 2 handler om at bruge tid i naturen, gå en tur, gå i haven, tage ud til stranden eller skoven og mærke vinden i kinderne. Måske bor du midt i en stor by og har langt til skov eller strand, så må du se om du kan finde en park eller måske køre ud til naturen. Jeg holder især af skoven og går ture hver dag med min hund og lytter til vinden og træerne, og det gør mig godt disse daglige gåture. Det giver lidt ekstra energi til resten af dagen. Mennesket består af næsten 95 % vand, har jeg læst mig til ? det betyder nok at vi er mere forbundet med naturen end vi måske er klar over. Vi har brug for vand, luft, ild og jord, som er de 4 elementer, som vi har brug for at leve på jorden.

 

 

 

# 3

 

Punkt 3 handler om at tune ind i vores indre natur, hvor vi kommer fra naturen, meditere og lytte mere indad. Det siger jeg hele tiden, det ved jeg godt, ha ha. Men så handler det også om at slippe kontrollen lidt. Når man mediterer, så åbner man sig op for sit indre og denne proces kan man ikke kontrollere. Nogle mennesker er bange for hvad der gemmer sig inden i dem, men jeg har også selv været bange og ikke turde at ”se” indad. Men min tidligere mentor sagde til mig: Eileen, du bliver nød til at SE og du bliver aldrig udsat for ting, som du ikke kan klare. Det ændrede virkelig noget for mig, fordi så følte jeg mig tryg på en lidt underlig måde.

 

Måske du har lyst til at prøve at slippe kontrollen lidt og lukke mere af naturen ind i dig?

 

 

 

I lys & kærlighed

 

Eileen

 

© (2022)

Tilmeld Nyhedsbrev

Kontakt

Eileen Durhuus
Lev fra hjertet
+45 22626638
  
kontakt@eileendurhuus.dk

Lev fra hjertet

Search