Hvad er selvhealing? Og er det muligt for alle?

 

Hvad er selvhealing og er det muligt for alle? Ja, alle mennesker har evner for at heale sig selv. Det kan være både fysisk og psykiske skavanker. Er det let eller svært? Det er begge dele vil jeg sige, nogle ting er svære at heale, hvis det stammer fra et meget gammelt følelsesmæssigt ar eller traume (kært barn har mange navne). Det kan være let, når man er klar til at slippe det følelsesmæssige traume, når man føler at de gamle mønstre er udtjent og man ønsker virkelig virkelig dybt at ændre sit liv, ved at slippe disse negative tanker, mønstre eller fysiske smerter i kroppen.

Vil det så sige, at fysiske smerter eller sygdomme stammer fra et følelsesmæssigt traume? Det vil jeg sige ja til. Louise Hay som var en amerikansk pioner indenfor healing og selvhelbredelse, skrev bestsellerbogen ”Helbred dit liv” i 80’erne, og den sælger stadig godt og er stadig super relevant for os i dag.

Louise Hay havde arbejdet som terapeut og været en kæmpe inspiration for mange mennesker i 80’erne indtil den dag, hvor hun opdagede at hun havde fået æggestokscancer. Hun gjorde alt for at helbrede sig selv på en naturlig måde, både med kost og positive tanker, men hun skriver i sin bog, at den vigtigste grund til at hun formåede at helbrede sig selv for cancer var fordi hun fandt den følelsesmæssige rod eller årsag til hendes sygdom, for derefter kunne hun slippe den følelsesmæssige smerte i sit indre og dermed gik kroppen i helbredelse.

Det lyder enkelt, det er jeg klar over og det lykkes desværre ikke for alle, at helbrede sig selv for alvorlige sygdomme, og mange er måske ikke så åbne overfor alternative metoder til at helbrede sig selv. Hvorfor det ikke lykkes for alle at overleve cancer, har jeg ikke et svar på, jeg vil ønske at det var så simpelt som så.

Det er også vigtigt at søge lægehjælp, hvis man er syg eller har nogle mistanke om det. Det er trods alt lægevidenskaben, der har ført os langt, men nogle gange støder lægevidenskaben på en slags mur og kan ikke komme længere med medicinske behandlinger. Her vil jeg påpege, at det er muligt at anvende healing og meditation som en smertelindring og i nogle tilfælde en livsforlængelse. Vi er alle skabt af energi, det fortalte Einstein os bl.a. Derfor har vi alle sammen en energikrop og nogle chakraer, som er knyttet til dele af vores krop og vores følelser. Det kunne være en ide at starte her med at lære om de 7 primære chakraer og dernæst om de 12 chakraer (der er kommet 5 ekstra på indenfor de sidste par år.

 

De syv primære chakraer:

1.        Rodchakraet – det er placeret lige over halebenet (handler om din jordbindelse og om at føle sig tryg på jorden og være i tillid til livet)

 

2.      Harachakraet – det er lige under navlen, hos kvinder centret omkring livmoderen (Det er dit kraftcenter, kreativiteten udspringer herfra, glæde til livet, men det er også her barndomstraumerne er lagret og det kan heales på dette chakra mange mange gange) 

 

3.     Solar Plexus – er mellem din navle og din brystkasse (At stå stærkt i dig selv, at kunne sætte grænser og være autentisk)

 

4.      Hjerte chakraet – er omkring brystet og har relation til hjertet (At føle kærlighed i tillid, at møde andre i kærlighed, men det er også en kraftfuld portal til healing og intuition) 

 

5.      Hals chakraet – centret omkring halsen (At leve autentisk og fra hjertet, har man blokeringer fx i form af halsbetændelser, bylder på halsen osv. så kan man kigge på, om man er ærlig overfor sig selv i sit liv, og om man lever sit liv i overensstemmelse med sit hjerte eller holder man noget tilbage? Man kan også være en meget stædig person med fastlåste holdninger)

 

6.      Pineal chakraet (det tredje øje) placeret i panden (evnen til klarsyn, klarhørelse og klarviden, at udvikle sin intuition og være åben overfor det.

7.      Krone chakra – er placeret lige over dit hoved og opad til. (forbindelsen til dine guider, skytsengle, ærkeengle m.fl. 

 

De ekstra fem chakraer, der er kommet til indenfor de seneste par år

8.      Jordstjernechakraet – befinder sig i jorden lige under begge dine fødder (når du får forbindelse til dette chakra, oplever du en større forbindelse til moder jord og din jordforbindelse bliver mere stabil i løbet af en dag.

 

9.      Navlechakraet – er placeret lige bag navlen. Du vil opleve en form for samhørighed med andre på en ny måde, når du får forbindelse til dette chakra. Du bliver mere tilgivende overfor dine omgivelse, da du bliver bevidst om at vi alle hører sammen på et højere plan. Du bliver også bevidst om, at livet er for dig og ej imod dig. og du er aldrig alene, der er guider og skytsengle ved din side altid. Og du er elsket. 

 

10.   Kausalchakraet – det ligger lige over kronechakraet over dit hoved. Det har forbindelse til dit månechakra, som er meget feminint og guddommelige feminine energier strømmer igennem dette chakra. Dette chakra kan føles stærkt under fuldmåne.

 

11.     Sjælsstjernechakraet – det ligger lige over kausalchakraet over dit hoved. Det er her du kan få forbindelse til Akasha – arkivet med dine tidligere liv og sjælshistorie. Igennem dette chakra kan du få forbindelse til din sjæls evner fra tidligere liv igennem en slags galaktisk hukommelse. 

 

12.    Stjerneportchakraet – det sidder lige over det forrige chakra over dit hoved, ca. 50 cm over dit hoved. Det har forbindelse til galakser og stjerner. Jesus Kristus står i denne smukke energi og du vil opleve at gå med en kraftfuld kristus energi, når du får forbindelse til dette chakra. Når du åbner op for dette chakra vil du opleve at kunne rumme mere lys og kan nemmere heale både dig selv og andre.

 

Info om de 12 chakraer og især de fem nye chakraer er fra bogen: Du er en mester, skrevet af Line og Louise fra Engleskolen Dk. En rigtig god bog i øvrigt. 

 

Der er så meget at hente ved at begynde at fordybe sig i sine chakraer og især i de fem nye.  De giver bedre jordforbindelse til Moder jord men også opad til – til stjerneenergier m.v. når man har lidt viden om sine chakraer, så er det mere enkelt at gå ind og mærke efter, hvis man fx har ondt i hjertet, kan man spørge sig selv i sit indre, læg en hånd på dit hjerte og gør dig stille, sid roligt og behageligt og mærk dine fødder, har du god jordbindelse? Når du har god kontakt til dit indre og god jordforbindelse, det mærkes typisk som en varmestråle ned gennem sine fodsåler og ned i jorden, så kan man spørge indad, fx hvad har jeg brug for at vide lige nu? hvis vi fortsætter med eksemplet ovenover om at have ondt i hjertet, så kan man evt. spørge mere ind til det, hvad det handler om fx kunne det være noget med at det er svært at sige ja til kærligheden, eller svært at give kærlighed? Så kan man undersøge dette i sit indre, men det kræver at man er åben for det, man kan nemlig blive meget overrasket, når man begynder at lytte indad og man måske opdager en helt masse blokeringer og skyggesider.

Det skal man ikke blive fortvivlet over, det er meget normalt. Det er nok en del af vores vej i livet; at udvikle os og se indad på mønstre, ting som vi gør og er præget af uden at vi er særlig bevidst om det. Når vi bliver bevidst om disse mønstre, så kan vi heale dem ved at lytte indad og give mønstret plads. Det er flere metoder til selvhealing. Det handler om at finde den metode, man føler sig mest tiltrukket af, det kan være at modtage healing både fra en selv eller en healer. Det kan også være at rumme disse følelser ved at skrive dem ned og blive opmærksom på dem og dernæst give slip på dem, man kan evt. brænde hvad man har skrevet på en sikker og forsvarlig måde, eller andre former for terapi.

Dette blogindlæg handler jo om selvhealing, hvilket jo betyder at vi alle har evnerne til selvhealing, men nogle gange kan man føle sig låst fast og kan ikke rigtig komme videre i sin udviklingsproces, her kan det evt. være en god ide at opsøge en behandler. Og husk at søge læge, som man normalt ville have gjort. Jeg ser den alternative verden med alverdens naturlige behandlinger som et supplement og aldrig en erstatning for lægebehandling.

 

Skriv gerne spørgsmål eller hvis du følte dig inspireret i kommentarfeltet nedenunder. Eller hvis du ønsker en behandling, så skriv gerne til mig via min hjemmeside eller fb side.  

 

I lys & kærlighed

Fra Eileen